nedeľa 31. júla 2016

Šťavnatá zapekaná brokolica s mozzarellou



Brokolica sa u nás teší veľkej obľube...najčastejšie ju pripravujem na pare a podávam ako prílohu. Ale aj takto zapečená môže byť:-)
Ingrediencie na cca 4 porcie:
400 g brokolice rozobratej na malé ružičky
200 ml  sladkej smotany (najlepšie 33% ale kľudne aj smotanu na varenie)
2 vajíčka
1 mozzarella
1-2 PL parmezánu
Soľ
Postup:
Brokolicu umyjeme a dáme do parného hrnca. Povaríme v pare max. 5 minút, aby sme ju nerozvarili a aby si zachovala krásnu zelenú farbu. Presunieme do zapekacej misky a zalejeme vajíčkami vyšľahanými so soľou a smotanou. Posypeme nakrájanou mozzarellou a jemne strúhaným parmezánom. Zapekáme v rúre vyhriatej na 200 stupňov pod grilom  cca 20 minút, dokiaľ úplne celý povrch nezozlatne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára