štvrtok 8. septembra 2016

Vlastná zeleninová zmes



Toto je taká praktická rada, ktorá možno niekomu pomôže....mne to pomáha veľmi:-)
Už som tu dávala tip na prípravu vlastnej šalátovej zmesi a toto je niečo podobné. Pokiaľ ste maniaci na zeleninu ako ja, tak to veľmi oceníte :-)
V podstate ide len o to, že si dopredu, do zásoby prichystáte svoju zeleninovú zmes (keď máte čas a náladu:-)) a uskladníte vo vzduchotesnej nádobe. Tam Vám vydrží pár dní čerstvá. 
Keď sa večer vrátite domov unavení, hladní ....a posledné čo sa Vám chce robiť je čistiť a krájať zeleninu, tak Vás zachráni táto ,,železná“ zásoba. Stačí dať na panvicu kvapku olivového oleja a Vašu zeleninovú zmes orestovať, opiecť či udusiť, ....dochutiť bylinkami, soľou, soľčankou, sójovou omáčkou, .... pridať vajíčko, syr....alebo si ju dať ako prílohu... alebo ju použiť ako základ na polievku......proste čokoľvek....
Do zmesi si dáte len zeleninu, ktorá Vám chutí, alebo ktorú zrovna nájdete v chladničke....u mňa nemôžu chýbať nejaké huby, cuketa, cesnak. Niekedy pridávam na záver cherry paradajky alebo hrsť špenátových listov. 

Moje obľúbené kombinácie:

  •         Hliva, cuketa, pór, mrkva, cesnak, jarná cibuľka
  •       Šampiňóny, cuketa, baklažán, červená cibuľa, cesnak   
  •     Šampiňóny, cuketa, červená kapusta, cesnak, pór
  •     hliva, cuketa, brokolica, karfiol, pór, cesnak

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára