nedeľa, 2. októbra 2016

Krémová ,,zelená“ polievka



Extra hustá a krémová polievka...napriek tomu, že sa do nej nepridáva smotana a ani žiadna múka alebo zemiaky na zahustenie....trik je v tom, že sa zelenina nevarí priamo vo vode, ale v pare....jednoduché a geniálne....
Vynikajúca, rýchla a hlavne veľmi zdravá.
Ingrediencie na 2 porcie:
1-2 mladé cukety
Hrsť baby špenátu
Pár ružičiek brokolice alebo len olúpané stonky, ktoré ostanú z ružičiek
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
Soľ, (prípradne aj trošku alnatura zeleninového dochucovadla z DM)
Čerstvo mleté čierne korenie
2 PL olivového oleja
Postup:
Do parného hrnca (takého klasického, ktorý sa dáva na šporák) dáme pariť najskôr brokolicu (alebo brokolicové stonky) a varíme 5-10 minút dokiaľ mierne nezmäkne. Potom pridáme na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú cuketu. (ja mám 2-poschodový parný hrniec, tak sa mi to tam všetko zmestí, ak taký nemáte, tak parte po častiach).  Opäť paríme cca 10 minút a nakoniec pridáme umytý baby špenát. Prikryjeme a vypneme prívod tepla. Špenát zbytkovým teplom zmäkne a zároveň nestratí svoju krásnu farbu. Všetku zeleninu presunieme do mixéra (najlepšie takého vysokého, stolového), pridáme strúčik cesnaku, soľ, štipku čerstvo mletého čierneho korenia a olivový olej. Poriadne do hladka rozmixujeme. Môžeme pridať trošku vody, nad ktorou sa zelenina parila, ale naozaj len trochu 1-2 dcl, aby ostala polievka hustá a krémová. Posypeme napríklad rôznymi semienkami a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára